logo ebreguia

Recomanacions i suggerències

A ebreguia.com podeu trobar la informació necessària i imprescindible per programar una sortida amb èxit, però les següents recomanacions no hi són de més:

- Trucar abans per consultar horaris, telèfons, preus, serveis, accesibilitat, actes programats, etc.

- Portar un bon mapa. Podeu adquirir el Mapa-guia que ebreguia ha dissenyat d'acord als continguts d'aquest web (a la venda a Lo Racó del Temple). Trobareu altres publicacions, com els mapes de l'Institut Cartogràfic de Catalunya, a llibreries especialitzades.

- Portar el telèfon mòbil amb la bateria carregada i un número d'emergències grabat a la memòria. No obstant encara hi ha grans àrees sense cobertura per a segons quin operador.

- Portar un bon calçat i roba adequada a les activitats que us proposeu portar a terme. Heu de tenir en compte la diferència de temperatura segons l'estació i entre les cotes baixes i les altures de la muntanya.

- Concertar visites guiades. Els professionals que ens hi dediquem us aproparem a la història, l'art, les llegendes i les tradicions del nostre patrimoni.

* Viatgeu en minibús (els grups). Són més segurs, còmodes i es mouen millor per dins dels pobles. A més, els autocars grans no arriben a la major part de monuments i llocs d'interés.

Davant qualsevol dubte truqueu als Ajuntaments o als Consells Comarcals (entre setmana).
També teniu a la vostra disposició el professionals de la restauració i els allotjaments així com les oficines de turisme.

En cas d'excursió

No us aventureu per zones de muntanya que no conegueu sense un mapa descriptiu de la ruta o de la zona. Fins i tot, alguns mapes poden ser vells i alguns camins o senders poden estar perduts.

El perill del foc és gravíssim pels boscos mediterranis i està completament prohibit d'encendre'n.

A l'estiu la calor pot arribar a ser molt intensa i, en cas d'anar d'excursió, és recomanable matinar força per no agafar les hores de més sol. Recordeu portar barret, aigua i crema solar.

Eviteu les excursions als Ports en temps de plutja i tormentes. Els barrancs baixen ràpidament i amb força aigua. També heu de tenir cura dels dies que el vent bufa fort, sobretot amb el cotxe carretera.

No està de mal portar un bastó de suport i unes tisores de podar per contribuir a mantenir els senders transitables.

Els senders de Gran Recorregut (GR) i Petit Recorregut (PR), són itineraris senyalitzats per excursionestes voluntaris. Podeu trobar més informació al web d'InfoSender sobre la xarxa catalana: www.euro-senders.com