logo ebreguia

Cellers modernistes

Foto El Celler del Pinell de Brai***
També conegut com “La Catedral del Vi”, és l’obra mestra de l’arquitecte Cèsar Martinell i Brunet (deixeble de Gaudí). D’estil noucentista descataca per la seva façana amb decoracions ceràmiques pintades i el joc d’arcades parabòliques-hiperbòliques interiors obrats amb maós. Visitable segons horaris.
Tel. 977 426 234

Foto
El Celler de Gandesa**
També anomenat “Catedral del Vi”, és el segón més important d’aquest estil dins la comarca, obra del mateix arquitecte. El celler es va fer en tan sols un any (1919) adoptant tècniques constructives locals i destaca per la seva original coberta parabòlica amb voltes planes interiors de rajola, les gàrgoles de ceràmica i les distintives torres (dipòsits d’aigua). Visites concertades o en horari de la Cooperativa.
Tel. 977 420 017 / 977 420 080

Foto El Celler de Falset
El 1919 el Sindicat Agrícola i Caixa Rural de Falset va encarregar aquesta obra a l'arquitecte vallenc Cèsar Martinell. L'edifici d'estil modernista és considerat un dels més representatius de Catalunya. Dins del celler encara es poden observar algunes de les tines de fusta amb què el sindicat va elaborar els seus primers vins. Visites concertades o en horari del celler.
Tel. 977 830 105 / 977 830 363

Foto El Celler de Cornudella del Montsant
També construït el 1919, obra modernista de Cèsar Martinell, ha estat catalogat com un dels setanta-cinc elements industrials més destacats de Catalunya. Visites en horari del celler. 977 821 329

ebreguia.com

Dins el territori de l’Ebre el Priorat i la Terra Alta són comarques de gran anomenada pels seus vins Denominació d’Origen, i estretament lligat al vi, també en són reconeguts alguns dels seus cellers modernistes, obra de Cèsar Martinell, natural de Valls.Foto
fotos