logo ebreguia

Panoràmiques

A llarg del vostre viatge per les Terres de l’Ebre, el Priorat i el Matarranya podreu observar una gran diversitat de paisatges encisadors, alguns dels quals han captivat la mirada d’importants i reconeguts pintors com Joaquim Mir i Picasso.

Algunes de les panoràmiques més espectaculars es poden admirar des dels següents punts recomanats:

Miravet i el riu Ebre
Famosa vista del riu Ebre amb el poble vell i el castell de Miravet al davant i les estribacions de Cardó al fons. Escollida per nombroses publicacions com imatge insignia de les Terres de l’Ebre.
[icon foto] Des de l’embarcador de Miravet, creuant el riu pel Pas de Barca, d’entrada al poble, venint per la C-12 (Eix de l’Ebre, Tortosa-Flix).

Els Ports i la Terra Alta
Esplèndida vista panoràmica de la Terra Alta amb el Ports de fons i les serres de Pàndols i Cavalls. Fou escollit per Franco com a punt clau per comandar la Batalla de l’Ebre, durant la Guerra Civil (1938).
Des de Coll de Moro (Gandesa) anant per la N-420 de Gansesa a Alcanyís.

La punta de la Banya i el Delta
Insòlita vista del delta de l’Ebre emmarcada per un impressionant arc de pedra caliça natural amés de les panoràmiques del Montsià i el Baix Ebre amb els Ports de Tortosa al fons.
Des de la Roca Foradada de Sant Carles de la Ràpita, a la serra del Montsià, seguint el PR de la Mata Rodona.

Siurana i la serra de la Mussara: Meravellosa vista de la serra de la Mussara i el penya-segat de Siurana (amb el campanar i les restes del castell) emmirallant-se en el pantà de Siurana.
Des de la presa del pantà Siurana, al sortir de Cornudella de Montsant direcció Prades.

El massís del Montsant i Escaladei
Impactant vissió de les formidables formacions rocoses de la serra del Montsant amb el complexe conventual en ruïnes d’Escaladei.
Des del mateix entrador a la Cartoixa d’Escaladei, venint per la Vilella Baixa direcció La Morera del Montsant.

El Montsià des del Delta
Espectacle únic de colros a la posta de sol sobre el Montsià des de la Punta de la Banya, al Parc Natural del delta de l’Ebre, amb la colonia de flamencs com a protagonistes.
Des del mirador de la Punta de la Banya en dies clars de cerç.

Els camps d’arrós del Delta
Panoràmica dels extensos camps d’arrós, amb aigua, verds o grocs segons el moment del conreu.
Des del mirador de la Casa de Fusta del Parc, venit d’Amposta o Sant Carles de la Ràpita direcció a Poblenou del Delta, a l’Encanyissada.

Els camps de fruita dolça i la Ribera d’Ebre
Sorprenent vissió de la Ribera d’Ebre, el riu, el bosc de ribera, les muntanyes de Cardó, els Ports, el Montsant i els camps de fruiters, verds o de colors segons si s’encerta la floració (febrer-març).
Des del poblat ibèric del Castellet de Banyoles de Tivissa, agafant el desviament indicat a la carretera de l’Hospitalet de l’Infant a l’Eix de l’Ebre (ruta dels ibers).

El Matarranya i els Ports de Beseit
Des del poblat ibèric de Sant Antoni de Calaceit es domina una panoràmica en 360º de tot el Matarranya i els Ports de Beseit immillorable.
El poblat es troba a la sortida de Calaceit direcció Cretes.

ebreguia.com

Foto

Observar el paisatge riberenc de l'Ebre és com fer un viatge al passat: castells que ens saluden amb aires templers, torres àrabs que semblen seguir guaitant el comerç fluvial, camps de fruiters que exhibeixen ufanosos colors i olors mil.lenàries, muntanyes que amaguen tresors, pobles a banda i banda de riu que viuen amb pau i tranquil.litat i reben amb els braços oberts els seus visitants.

-Guia de les Terres de l'Ebre-

Foto
fotos