logo ebreguia

Accessos: com arribar

Actualment les terres de l’Ebre, Priorat i Matarranya estan més ben comunicades que fa uns anys. Les carreteres N430, A7, C12 (Eix de l’Ebre), N420 són algunes de les més importants que vertebren un territori que abans es feia servint-se del riu Ebre com a via de comerç i comunicació cap a l’interior.

En Cotxe, vies principals

- Eix de l’Ebre (C-12): va de Lleida a Amposta vorejant l’Ebre de nord a sud. Ideal per accedir al Baix Ebre i la Ribera d’Ebre.

- N-420: va de Tarragona a Saragossa, passant per Reus-Falset-Móra d’Ebre-Gandesa-Alcanyís d’est a oest en sentit transversal. Ideal per accedir al Priorat, la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Matarranya.

- N-340 i A7: segueix l’antiga Via Augusta per la costa i permet accedir a la franja del litoral des de l’Hospitalet de l’Infant fins Penyíscola.

- N-232: va d’Alcanyís a Vinarós passant per Morella vorejant els Ports. Ideal per accedir al Matarranya per la franja de ponent i descobrir el Maestrat.

- C-44: via alternativa d’accés des de l’Hospitalet de l’Infant a l’Eix de l’Ebre passant per Tivissa. D’alt interès paisatgístic.

- TV-3022: conecta la N-340, entra l’Ampolla i l’Ametlla de Mar, des del Perelló fins Rasquera i l’Eix de l’Ebre. Ideal per accedir a Miravet i la Ribera d’Ebre.

En Tren, línies Renfe

Els trens regionals uneixen molts pobles costaners i d’interior, mitjançant la xarxa regional que s’estén fins a Barcelona. Algunes estacions permeten connexions amb trens de Grans Línies amb destinacions d’àmbit nacional.

- Accés en tren al Priorat i la Ribera d’Ebre: Regional Renfe Barcelona - Reus - Móra la Nova - Flix i Barcelona - Reus - Casp, i Grans Línies Renfe Barcelona - Reus - Saragossa - Madrid. Estacions a Marçà - Falset, Capçanes, els Guiamets, Móra la Nova, Ascó, Flix i Riba-roja d’Ebre.

- Accés en tren al Baix Ebre i Montsià: Regional Barcelona - Tarragona - Castelló - València i Grans Línies Renfe Barcelona - València - Sevilla.
Estacions: L’Ametlla de Mar, l’Ampolla, l’Aldea, Camp-Redó i Tortosa.

RENFE: 902 240 202, http://www.renfe.es

En Autobús, línies Hife

Les línies disponibles d’autobús ens permeten arribar a tot un seguit de pobles de forma més regular a més de connectar amb les ciutats més importants com Barcelona, Tarragona, Lleida, Saragossa o Castellò.

Línies Comarcals: Hife disposa de 25 línies comarcals que podeu consultar directament a la seva pàgina web, per exemple:

01) Tortosa - L’Aldea - Amposta - S. Carles - Alcanar - Vinarós.
05) Tortosa - L’Aldea - Camarles - Deltebre.
14) Tortosa - Prat de Comte - Horta - Valderrobles - Alcañiz.
16) Valderrobles - Valdetormo - Valjunquera - La Fresneda - Alcañiz.
17) Tortosa - L’Aldea - Camarles - L’Ampolla - El Perelló - L’Ametlla - L’Hospitalet - Miami - Cambrils - Salou - Tarragona.
20) Horta - Bot - Gandesa.
22) Tortosa - Pinell - Gandesa.
25) Batea - Gandesa - Corbera - Móra d’Ebre.

Línies Nacionals: són 17 en total destacant:

01) Peñíscola - Benicarló - Vinarós - Alcanar - S. Carles - Amposta - L’Aldea - Barcelona.
02) Tortosa - Barcelona.
03) Caspe - Maella - Batea - Gandesa - Corbera - Móra d’Ebre - Móra la Nova - Tivissa - Vandellós - L’Hospitalet - Barcelona.
11) Zaragoza - Caspe - Maella - Batea - Gandesa - Pinell - Tortosa - Amposta - S. Carles - Alcanar - Vinarós - Benicarló - Peñíscola - Oropesa - Benicasim - Castelló.

Més informació: HIFE, http://www.hife.es

Foto

El MAPA-GUIA
d'ebreguia.com

Com editor d'ebreguia.com he dissenyat un mapa dedicat a les Terres de l'Ebre, el Priorat i el Matarranya d'acord amb els continguts d'aquest portal-web.

L'edició impressa és més complert i recull dades i telèfons d'interès, una selecció de rutes i imatges del patrimoni i pobles més destacats.

Ja podeu adquirir l'edició impressa del Mapa-Guia
al t
el.: 977 057 047

Foto
fotos

Autor: Aurelio L. (Lo Racó del Temple)