logo ebreguia

La Fauna de l'Ebre

Gràcies a la gran divesitat d’ecosistemes i les diferències de relleu la fauna és tan abundant i generosa que sorprèn fàcilment.

Fauna de muntanya i dels Ports
(Reserva Nacional de Caça)

Sense dubte, l’animal més emblemàtic és la cabra hispànica (cabra pyrenaica) juntament amb les aus rapinyaires, com el voltor (gyp fulvus), l’àguila daurada i l’àguila calçada; espècies endèmiques en la península Ibérica. També cal destacar el gat selval, la geneta, la llúdriga, el porc senglar, l’escurçó i l’esquirol entre d’altres, amb un gran nombre d’espècies ornitològiques.

Fauna fluvial i aquàtica

Els hàbitats aquàtics són abundants a aquestes comarques, per la quantitat d’afluents i el pròpi riu Ebre. En ells conviuen bernats pescaires, russinyols, garcetes blanques, gafarrons i pastorelles, cadarneres i piucs, cucuts, mifes i putputs, mussols, xutes i pardals. També les gavines, corbs marins, martinets, agrons, fotges i ànecs diversos; fins i tot els flamencs hi tenen lloc. Només al delta són més de 350 espècies diferents d’avifauna...

La fauna piscícola és igualment rica, en bona part per la qualitat de les aigües dels afluents, sobretot a les capçaleres, on destaquen la truita de riu, l’angula i l’anguila, el cranc autòcton, el barb, la tenca, la carpa i la madrilla, entre d’altres, que conviuen amb unes 30 espècies de rèptils i amfibis o altres introduïdes, depredadores, com el silur, el cranc americà o el musclo zebra...

ebreguia.com

El Delta de l'Ebre és un paradís ornitològic on es poden contemplar més de 300 espècies d'aus, algunes sedentàries, i altres migradores que hi passen l'estiu, o l'hivern, o bé hi són de pas.

Foto
fotos

Autor: Aurelio L. (Lo Racó del Temple)