. .


Els amants del paisatge, la natura i la tranquil.litat els recomano, especialment, el mes de febre i març. És quan els camps s’omplin de flors, els arbres esclaten oferint-nos una autèntica festa per als ulls: ametllers, presseguers, massaneres i cirerers...


Pintor: Jordi Segura

Miravet és un lloc ple de colors, llum i contrastos que ha atret a pintors de la talla d’en Joaquim Mir i continua atraient a tot un seguit d’artistes que saben reflectir bé, amb la seva pròpia paleta, la seva imatge i els múltiples racons que amaga.

Una bona època és la primavera, però jo prefereixo la tardor. Els dies de cerç netegen el paisatge i deixen un cel blau miraculós. A les postes de sol es formen cumulonimbus lenticulars amb reflexes rogencs i daurats que s’emmirallen a l’Ebre i ofereixen visions plenes de poesia i encant.
Durant aquests mesos és molt freqüent veure pintors a la vora del riu, el Cap de la Vila o el Pas de Barca.


Foto: Joaquim Mir (1929)

© Joaquim Mir
Pintura: Joaquim Mir

© Jordi Segura
Pintura: Jordi Segura

© Jordi SeguraPintura: Jordi Segura

© Jordi SeguraPintura: Jordi Segura

Un repàs a l'obra de Joaquim Mir i altres pintors com Jordi Segura, Josep Guillem, etc.

Al llarg de l’any hi ha moments idonis, fora dels de més acusada afluència de visitants (Setmana Santa i Agost) que mereix la pena tenir-los en compte per tal de preparar una escapada...


A més són uns mesos en que el riu és més propens a les crescudes que, alguna que altra vegada ens fan patir als que estem molt a la vora, i sense volguer sortim per la tele amb l’aigua dins les cases... Això si, amb la precaució oportuna, es pot gaudir de l’espectacle més sorprenent que pot oferir un riu d’aquestes característiques, com és l’Ebre: les riuades.

El nivell puja en poques hores, normalment de nit, i es desborda inundant la plaça de l’Arenal, on es munta una autèntica festa entre l’anada i vinguda de les televisions i els periodistes, els veïns i els molts visitants que rep Miravet en ocasions com aquestes.

Veure com l’aigua arriba de cara, amb una força incontenible, xoca contra la roja de Miravet, formant uns remolins bestials i en mig d’un soroll espantós, fan viure una experiència única i inoblidable.


La cirera és el principal i més important conreu de Miravet, amb unes 314 varietats i una producció del 40% de tota Catalunya. Els més de 4 milions de quilos que es poden arribar a produir a l’any són altament valorats als mercats europeus i anglosaxó. La major part de la producció es destina a França, Alemany, Bèlgica, Holanda, Suïssa i Anglaterra, essent una quantitat ínfima la que arriba als mercats nacionals, on amb prou feina és coneix.

Varietats com la Summit, la Sonata, la Cristalina, la Simphony, la New Star, la Celeste o la Brooks (la més lluenta, grossa i dolça de totes les varietats, amb forma d’autèntic cor) no es queden al país i es venen a preus prohibitius als comerços estrangers (1 kg/40 euros).

La manca d’una política de promoció dels nostres propis productes és lamentable en un país com Catalunya. Mireu el tema de l’avellana del Camp de Tarragona... Es tracta d’una varietat única i exclusiva d’aquesta zona, la més dolça i saborosa de totes les avellanes, i ni la coneixem!

Bé, per això Miravet celebra, al juny, la diada de la cirera, on es pot gaudir de xerrades tècniques, una mostra pomològica amb totes les varietat, una gran paella gegant amb cargols, un concurs de coques de cirera i, com no, degustació de cireres i licor de cirera, fins i tot un curiós concurs de llançament de pinyol de cirera.


Entre 1996 i 2005 es va representar el Setge de Miravet, una obra dramàtico musical que commemora la fi de l’Orde del Temple a la Corona d’Aragó (1307 i 1308).

Aquest espectacle únic tenia lloc al castell templer, protagonista dels esdeveniments històrics, àmpliament documentats a l’Arxiu Reial de Catalunya i l’Històric de Madrid.

Sens dubte fou una ocasió única per veure el castell tot engalanat, amb els seus criats, servents i escuders musulmans, els sergents i soldats del Temple i els propis cavallers, amb les seves capes blanques i la creu roja. El millor espectacle que s'ha representat a les terres de l’Ebre!

Sempre és un bon moment per visitar Miravet!

Inici Idiomes | Presentació | info@miravet.info | 656 266 398
El Balcó de Miravet | Palau de Miravet: centre d'art Joaquim Mir
Visita guiada a castell i Miravet | Visita didàctica al castell de Miravet

+Serveis Turístics | +Patrimoni

Situació i Accessos
| Plànol de Miravet | Mapa de les Terres de l'Ebre
La Ruta del Temple | Miravet al llarg de l'any | Miravet i les Terres de l'Ebre
Aurelio López © 2002-2017
Tots els drets reservats. Prohibida la reproducció, copia o distribució, total o parcial, de qualsevol component, text o imatge, d’aquesta web, sense el consentiment dels autors, segons les lleis internacionals sobre el copyright i la propietat intel.lectual. Veure l'
avís legal.

ebreguia.com