Miravet, propostes i serveis

Encara hi ha llocs al món per descobrir. Petits racons que sorprenen per la seva espectacular bellesa, la integritat del seu paisatge, el seu patrimoni singular i la seva increïble història.

Miravet és un d’aquests racons autèntics que s’ha salvat del desarrollisme atroç i l’especulació turística.

Un tresor i un secret per compartir boca orella…

Aureli guia de Miravet

L’Aureli, el guia de Miravet

Des de 1997 vinc compartint la meva passió per la història i el meu entusiasme pel món dels templers en aquest poble tan especial com és Miravet.

Ara, amb 20 anys d’experiències, en els que he estat guia al castell i emprenedor de les iniciatives turístiques Turivet i Lo Racó del Temple, ofereixo un tipus de visita guiada a Miravet més personal i amena: les Passejades pel paisatge i la història.

Passejades pel paisatge i la història
Miravet amb uns altres ulls

Les meves “passejades” són visites guiades amistoses que ofereixo als hostes dels meus allotjaments, El Balcó de Miravet i Palau de Miravet, i estan obertes a tothom que vulgui gaudir i descobrir Miravet sense presses, amb uns altres ulls, de forma tranquil·la i amena.

Unes passejades que ens portaran des de la vora del riu, contemplant el paisatge i el conjunt històric i artístic, fins el castell templer passant pel Palau i Centre d’art Joaquim Mir, l’Església Vella i els racons més encisadors d’aquest poble amb encant.

Al finalitzar brindarem amb un tast del vi d’aperitiu “Fantasia Mir” al Palau.

“He après que la gent oblidarà el que vas dir, oblidaran el que vas fer, però mai oblidaran com els vas fer sentir.”

– Maya Angelou –

Miravet (piraguismo)

Miravet, aquell poble emblemàtic
de les Terres de l’Ebre…

Miravet és un petit poble amb encant que destaca pel seu Cap de la Vila (on es troba el Palau de Miravet) amb la seva Església vella i l’imponent castell templer, penjat sobre la roca roja davant del magnífic paisatge de la Ribera d’Ebre.

La seva és una història de moriscos, templaris i hospitalers; navegants, sirgadors i llaguters i nombroses batalles de l’Ebre…

Miravet també és famós per la seva terrissa tradicional; el Pas de Barca, l’últim original de l’Ebre i per l’obra pictòrica d’en Joaquim Mir.

+ Info de Miravet

El Castell templer de Miravet (s. XII)

Castell templer de Miravet

D’origen islàmic, el castell de Miravet està considerat un dels millors exemples de l’arquitectura romànica, religiosa i militar, de l’orde del Temple a tot occident.

Conquerit per Ramón Berenguer IV el 1153 fou donat als templers que el van convertí en la fortalesa monestir que encara avui es pot admirar. En gran part l’obra original és del segle XII.

Destaca el sobri i ben proporcionat temple romànic així com el refetor juntament amb altres estances com el celler, la cisterna o la cavallerissa. Fou seu dels templers a la Corona d’Aragó i entre 1307 i 1308 va patir un llarg setge a mans de Jaume II.

* Es pot visitar tot l’any excepte els dilluns no festius, el 25 de desembre i l’1 i 6 de gener. Telf: 977 407 368

El Cap de la Vila i l'Església vella (s. XVI)

Cap de la Vila i Església vella de Miravet

El poble vell o Cap de la Vila és tot un conjunt de cases penjades sobre el riu on destaca l’Església renaixentista de l’Orde de l’Hospital (s. XVI) amb l’arc mudèjar de l’al-Jamà’a, el mirador de la Sanaqueta, la drassana medieval, l’antic molí i portal del Motxo, el Palau del comanador (centre d’art Joaquim Mir) i la Costa de Riago per on pasa el GR99 (camí de l’Ebre).

A l’Església vella es conserva l’ara romànica del castell i hi ha vàries exposicions sobre les riuades, la Batalla de l’Ebre, la Ruta del Temple (Domus Templi), la terrissa miravetana i es projecta la filmació que enregistrà en Joaquim Mir a Miravet l’any 1930.

Els canterers i la terrissa de Miravet

El canterers i la terrissa de Miravet (alfarería)

Miravet és un dels pocs pobles de Catalunya que manté viu aquest ofici terrissaire. Els tallers es troben a la Raval dels Canterers, declarat Zona d’Interès Artesanal.

Entrar en una de les vuit cantereries i veure com els terrissers, amb gran facilitat, coordinant el moviment del torn i la traça de les mans, creen infinitat d’atuells, tradicionals o de nova creació, és una experiència que ningú no es pot perdre. Cadufos, gerres, gargoles, càntirs i pitxells, entre més de cent peces catalogades com originals de Miravet, i com no, el pitxell del moixó.

* Oberts tots els dies, excepte diumenges, de 9,30 a 13,30 i de 16 a 19,30h.

Lo Pas de Barca de Miravet

Lo pas de barca de Miravet

Lo pas de barca de Miravet és l’únic de tot l’Ebre que utilitza només la força del riu per a desplaçar-se. Està documentat des del segle XII, en època del templers. Originàriament hi havia un sol llagut i és a partir de 1946 que, en canviar la ubicació del pas de barca, es construïxen dos nous llaguts.

Aquests llaguts van units per una plataforma de fusta que admet una càrrega de persones i vehicles equivalent a sis tones de pes i, com es pot llegir en els seus bigots o galtes, s’anomenen Isaac Peral i Monturiol.

* Està obert tot l’any de 9 a 19 h a l’estiu i de 9,30 a 18 h a l’hivern.

Reserva Natural del Tamarigar

Reserva de fauna el Tamarigar de Miravet

El meandre del Tamarigar ofereix una imatge espectacular des de la Sanaqueta (el mirador de l’església) i encara millor des de El Balcó de Miravet, al marge esquerre de l’Ebre.

El paratge deu el seu nom a l’extensíssim tamarigar, un dels més grans del país, constituït per tres de les quatre espècies de tamarius que viuen a Catalunya (Tamarix africana, T. anglica i T. canariensis).

En aquest espai natural protegit, declarat Reserva Natural de Fauna Salvatge, hi podem observar martinets, corbs marins, bernats pescadors i múltiples moixons que aprofiten aquesta zona com a biòtop pont entre les zones d’aiguamolls del litoral (principalment el delta de l’Ebre) cap a l’interior de la península Ibèrica, i també durant els períodes de migració.

Els top one

Els TOP ONE !!!

Allò que no et pots perdre:

Creuar el riu pel Pas de Barca

Pas de barca (Miravet)

Travessar el riu amb el Pas de Barca és una experiència única que no et pots perdre. L’últim trasbordador sense motor a tot l’Ebre.

Horari d’estiu: de 9 a 19 h
Horari d’hivern: de 9,30 a 18 h
Cost: 3€/vehicle

Descobrir el castell amb l'Aureli

Castell-de-Miravet

Viu l’aventura de la història amb una de les meves visites guiades.

Un viatge fascinant per descobrir com era la vida quotidiana al castell en època dels templers, els episodis claus de la seva història i els secrets de la seva construcció inspirada en el Temple de Salomó…

+Informació: 656 266 398 (Aureli)

Visitar un taller de terrissa

Terrissaire de Miravet

Us recomano visitar un dels 8 tallers de terrissa al barri de La Raval dels Canterers on encara treballen el mestres artesans aquest ofici tan arrelat a Miravet.

Alguns tallers, com el de Ferran Segarra, tenen col·leccions privades dignes de veure.

Pregunteu pel Pitxell del Moixò, la peça més curiosa i afamada…

Horari: 9,30-13,30 + 16-19,30 h
Tancats els diumenges per la tarda

La Ruta de les 3 Ces

Ruta de les 3 Ces, Catedral del Vi (Pinell de Brai)

Aquesta ruta triangular integra tres conjunts patrimonials de tres comarques diferents, els tres començen per la lletra C i equidisten l’un de l’atre uns 12 km:

– Castell Templer de Miravet: 977407638
– Catedral del Vi de Pinell de Brai: 977426234
– Coves Meravelles de Benifallet: 977267800

Baixar en piraigüa per l'Ebre

Miravet, piraguisme al riu Ebre

Les aigües tranquil·les de l’Ebre i l’espectacularitat del paisatge entre Miravet i Benifallet fan d’aquest tram l’autèntic paradís per als amants del piragüisme.

Us el recomano molt especialment, de fet és l’activitat estrella del territori.

Hi ha varies empreses que organitzen sortides tot l’any i us porten de tornada a Miravet:

– Durada: 2 h 30 min (Miravet-Benifallet)
– Preus a partir de 25€/persona
Rogles Aventura: 607 775 712 (Raul)
Beniemocions: 619 334 384 (Lluís)

Fer el Camí de l'Ebre (GR99)

GR99 Camí de l'Ebre a Miravet

El GR99 o Camí de l’Ebre passa per sota de casa i és perfecte per fer un passeig i descobrir el bosc de ribera i l’atractiu paisatge fluvial. El tram entre Miravet i Benifallet és un dels més transitats per senderistes vinguts de tot arreu, especialment del nord d’Europa.

A 4,5 km es troba el famós Pas de Barrufemes, un congost amb penya-segats espectaculars que divideix les comarques de la Ribera d’Ebre i el Baix Ebre.

Hi ha tot un seguit de PRs o petits recorreguts que s’endinsen a la muntaña i per on pasa la cursa que cada mes de febrer organitza l’associació La Cameta Coixa.

I per als amants del turisme ornitològic o birdwhatching les Terres de l’Ebre és tot un paradís, no només al delta, especialment els meandres com el Tamarigar (davant de casa, per aixó tenim bons binoculars) i la reserva natural de Sebes (a Flix).

Excursió a la Vall de Cardó

Balneari de la Serra de Cardó

Les muntanyes de Cardó conformen una de les serres més carismàtiques de les Terres de l’Ebre i amaguen la mítica i mistica vall de Cardó de gran bellesa paisatgística i amb un patrimoni històric i cultural rellevant.

Sovint ens agrada fer la ruta de les ermites i pujar a la Creu de Santos (941 m d’altitud). Algunes de les seves sorpreses són l’antic balneari penjat a sobre del penya-segat, l’ermita de la Roca, la cova Lluminosa i la roca Foradada però el seu tressor és la diversitat botànica que protegeix la Vall como ara el Bosc de la Casola del Diable (roures, alcines, grèbols, bargallos, orquidees, etc) i més de 200 Taxus Bacata a la Font del Teix (arbre  monumental i milenari).

Si us animeu, compteu a el meu servei de guia.

Durada: 2 h 30 min (des de Rasquera)
Dificultat: mitja-baixa
Video en youtube

En bici per la Via Verda

Via Verda (Terres de l'Ebre)

La Via Verda és una de les millors opcions per descobrir el paissatge tranquil·lament en bici, travessant tunels i creuant ponts.

El tram de Bot a Benifallet es el més sorprenent i passa pel congost del santuari de la Fontcalda. Mereix la pena fer una parada i refrescar-se al riu Canaletes i visitar el santuari.

Lloguer de bicis: 630 874 236 (Joan)
*Us porta a l’origen i us recull al final de la ruta
Enllaç a la ruta i mapa

Menjar una clotxa i molt més

Clotxa (Ribera d'Ebre)

I per a tastar podeu escollir entre una clotxa (el plat típic de la Ribera d’Ebre), un pastisset de cabell d’àngel o unes casquetes amb mistel·la, un bon grapat de cireres Burlat de Miravet i uns préssecs Catherine de temporada o un pa amb tomàquet i oli extra verge Siurana amb pernill del Matarranya i un bon vi del Priorat a la vora del riu…

Espectacles de temporada

Segons el mes i l’estació no et pots perdre els millors espectacles de la Ribera d’Ebre:

 • La floració dels camps de prèssec i cirera (finals de febrer, principis de març)
 • Les riuades i crescudes del riu Ebre (entre el gener i el maig)
 • La migració de les aus als meandres i illes (al març i el novembre)
 • Les llunes plenes sobre l’Ebre des de El Balcó de Miravet!

A prop de…

Miravet es troba al cor de les comarques de l’Ebre, el Priorat i el Matarranya en la cruïlla de les dos vies d’accés més importants, la N420 (Camí Reïal) i la C12 (l’Eix de l’Ebre), a 20 min de la costa mediterrànea.

La seva situació estratègica de Miravet, a mig camí entre Barcelona, Saragossa i València, el va convertir en la seu dels templers en època medieval.

Miravet és perfecte per fer estada i tot un seguit d’escapades.

Mira què hi ha a prop...

 • El poble vell de Corbera d’Ebre
 • Els museus i trintxeres de la Batalla de l’Ebre
 • La catedral del vi de Gandesa i els seus vins
 • Horta de Sant Joan i parc natural dels Ports
 • Vall-de-roures, Calaceit i el Matarranya
 • La cartoixa d’Escaladei i les mines de Bellmunt
 • Siurana i el parc natural del Montsant
 • La reserva natural de Sebes (Flix)
 • Navegar per l’Ebre amb Lo Roget (Ascó)
 • El parc natural del Delta de l’Ebre
 • Tortosa i la catedral gòtica, el castell de la Suda, palaus i museus
 • Les platges del Perelló, l’Ampolla i l’Ametlla de Mar
  …/…

I si veniu de lluny …

 • Port Aventura (viu l’experiència ‘Shambala, la montanya rusa més alta d’Europa…)
 • Els monestirs de Poblet i Santes Creus (la Ruta del Císter)
 • Tarragona (patrimoni de la humanitat)
 • Morella i el castell de Penyíscola
 • La Seu Vella de Lleida i el castell templer de Gardeny
 • El castell templer de Montsó
 • Saragossa i el museu Gargallo
 • València, Barcelona, Madrid…
 • París, Roma, Londres…
 • Les aurores boreals de l’Artic…
 • La Via Làctea i l’Univers infinit…

perque el viatge continua…

Informacion

656 266 398

Paisatge que invita a l’art i la literatura

Camí de sirga (Miravet)

Escriptors i poetes

Jesus Moncada i Camí de Sirga

Cap altre llibre ens trasllada al passat d’aquestes Terres de l’Ebre arrelades a la navegació fluvial com l’obra de l’escriptor Jesús Moncada: Camí de Sirga. Un clàssic de la literatura en català (traduït a 15 idiomes).

Dins la literatura republicana de l’exili cal destacar el poeta miravetà Roc Llop, poc conegut i estudiat.

Roc Llop (poeta miravetà)

Costa de Riago (Miravet) GR99

Mestre i poeta miravetà, nascut l’any 1908, el 1934 fou empresonat pels Fets d’Octubre. Després de la guerra civil s’exilià a França, on, capturat pels alemanys, passà un dur captiveri al camp d’extermini de Mauthausen, del qual aconseguí sobreviure.

Els seus poemes tenen l’empremta del sofriment al camp de la mort. Alguns d’ells foren compilats al llibre Poemes de llum i tenebra, editat a París el 1967.

A Miravet es pot llegir un d’ells a la fi del Cap de la Vila, baixant pel camí de l’Ebre o GR99, a la Costa de Riago:

Costa de Riago, amunt,
trescava, trescava.
Amb un feix de llenya al coll,
suava, suava.
Un per un els esgraons,
contava, contava.
El compte ja n’he perdut,
que la fatiga em guanyava.

Abans que arribés al foc,
la llenya ja m’escalfava.
Amb la llenya que jo hi duc,
l’avia el foc espavilava.
Jugant, jugant al carrer,
el cansament se’m passava.

El pare, vora del riu,
barbets i anguiles pescava.
La mare a l’altre costat,
la roba dels rics rentava.

Costa de Riago, amunt…
un món d’infància passava.
Costa de Riago, amunt,
la de la vida muntava.

També el compte n’he perdut,
de pujada i devallada.
Pel noi que em porta el record,
l’home que ara sóc
canviava!

Joaquim Mir, Fantasía del Ebre II (Miravet), Museo Reina Sofía

Pintors i artistes

No son pocs els autors que per aquí passen discretament; pintors, escultors, escriptors, poetes i fotògrafs, músics i cineastes.

Destaquem la figura del gran Joaquim Mir però també Dalí va passar per Miravet.

Miravet amb el turisme creatiu!

Joaquim Mir a Miravet

Joaquim Mir a Miravet (1929)

Miravet fou per a Joaquim Mir una de les seves “campanyes pictòriques” més productives amb 38 teles que va vendre amb èxit.

Fins i tot va guanyar la Medalla d’Honor a l’Exposición Nacional de Bellas Artes de Madrid amb dues teles pintades a Miravet: “Fantasía del Ebro” i “Pueblo sobre el Ebro”, número de catàleg 46 i 47.

El pintor va fer dues estades al poble, les més llargues fora de Vilanova, entre 1929 i 1930.

La imatge pictòrica del conjunt del Cap de la Vila i el seu tipisme extraordinari el va atraure de tal manera que va enregistrar una filmació inèdita on es pot apreciar com era la vida quotidiana i la navegació fluvial a l’època.

Aquesta filmació ha estat restaurada per la Filmoteca de la Generalitat i es pot veure a l’exposició del Pallau i a l’Església vella de Miravet.

Julio Antonio, l'escultor

Julio Antonio, escultor de Móra d'Ebre

Cal mencionar aquest gran escultor català nascut a Móra d’Ebre, l’any 1889, l’obra del qual es pot admirar al MAMT (Museu d’Art Modern de Tarragona).

Entre els seus conjunts monumentals destaca el Monument als herois (1811), conegut com Els despullats, ubicada a la Rambla Nova de Tarragona.

Miravet, senderisme

Caminants i viatgers

El paisatge de l’Ebre és ple de contrastos i de vies d’aigua i camins de terra que permeten als amants de la natura descobrir racons espectaculars amb una flora i fauna exuberant, delícia de caminants i viatgers.

GRs i PRs que passen pels parcs naturals del Delta de l’Ebre, els Ports i el Montsant, les reserves de fauna salvatge dels meandres i illes de l’Ebre (PEIN), els camps de conreu de vinya, fruita dolça, oliveres i ametllers, les platges i cales de la costa…

El camí de sirga (GR99)

Camí de sirga (Miravet)

Camí de Sirga era el camí vora riu que feïen servir els navegants de l’Ebre per remuntar el riu estirant dels llaguts amb cordes feixuges o sirges ajudats d’animals de càrrega (mules). Aquest camí i antic ofici va inspirar la novel·la de Moncada.

El GR99 ens apropa al desaparegut camí de sirga i resegueix el riu Ebre des del seu origen fins la desembocadura descobrint-nos uns paissatges salvatges i sorprenents totalment desconeguts per la majoria dels nostres visitants.

Gastronomia i productes locals

Cerezas de Miravet

Cireres i préssecs

Al març, la floració dels camps de presseguers i cirerers vesteixen de color la Ribera d’Ebre. Un espectacle que ningú es pot perdre!

La temporada de la cirera va de l’abril al juny i els préssecs de juny a setembre.

Coca de cireres

Cireres per la guarnició
– La mesura d’una tassa (de cafè) de llet
– Una tassa (de cafè) de sucre
– Una tassa (de cafè), del resultat de bullir durant 5 minuts aproximadament anís en gra i pell de taronja seca
– Un rajolí d’oli
– 125 grams de mantega
– 1 sobre de llevat
– Farina
– Sucre per ficar a sobre de la coca

En un recipient barrejar tots els ingredients excepte la farina, que l’anirem tirant poc a poc fins que la pasta no se’ns enganxi a les mans, llavors la deixarem reposar tapada amb un drap una mitja hora. Agafarem una safata del forn i la untarem amb mantega, ficarem la pasta i l’aplanarem molt deixant una vora d’un dit. Per sobre posarem les cireres ben juntes unes amb les altres. Per acabar ficarem bastant de sucre per sobre i ho posarem al forn ja calent i a foc mig.

Diada de la cirera

A Miravet es conreuen unes 314 varietats de cirera i es celebra la Diada de la Cirera el tercer diumenge de juny amb una mostra pomològica, cocs de cirera, festeta i un dinar popular a la plaça de l’Arenal.

El mateix dia es fa la Fira dels Canterers on els diferents tallers exposen els seus treballs més distingits.

* Els tiquets del dinar popular s’encomanen un mes abans al 977407134.

Fira de l'auberge

A Benissanet es conreuen més de 350 varietats de préssecs i es celebra la Fira de l’Auberge (préssec) el segon diumenge de juliol.

La clotxa de la Ribera d'Ebre

La clotxa

La clotxa és el plat més típic de la comarca de la Ribera d’Ebre. Està formada per mig pa de pagès sense la molla i farcit amb tomàquet, all, ceba i sardina, tot rostit i amb oli d’oliva extra verge d’arbequina, acompanyat d’un bon vi d’aquesta terra.

Del gener al març es celebren les jornades de la clotxa als restaurants de la Ribera d’Ebre.

Recepta

Per a la seva preparació cal tallar en dos un pa de ½ quilo i treure-li la molla. S’escaliva la ceba, l’all i el tomàquet i es posa l’arengada a la brasa.

El mig pa buit ens serveix de recipient on hi posarem el diferents ingredients cuits amb l’arengada; l’amaniment el farem amb un bon raig d’oli d’oliva de la Ribera d’Ebre, que impregni bé tot el pa, el que taparem amb la molla.

El plat ja està preparat per a menjar. Bon profit.

Ingredients per a 2 persones:
– 1 pan de pagès de ½ kg
– 2 arengades
– 2 cebes
– 4 tomàquets
– 2 cabeces d’all
– oli de la Ribera d’Ebre

Pastissets de Miravet

Pastissets

El pastisset, empanat de cabell d’àngel, és un altre producte identificatiu i insigne del nostre territori. Els Tortosa, Rasquera i Benifallet són prou coneguts, però a tots el pobles es poden trobar fins i tot de xocolata.

Molt típics són també els ametllats o casquetes.

Casquetes

Ametllas i casquetes Terres de l'Ebre

És una pasta seca, dolça i de textura fina i molt trencallosa, típica arreu del territori. Es fa amb ou, a punt de merenga, mesclat amb ametlles torrades, més o menys trossejades. Es cou i es ven dins d’una panereta de paper, similar a la que s’utilitza per a les magdalenes. Antigament, era només un producte festiu, que avui s’elabora durant tot l’any.

La rondalla

Encara hi ha qui se’n recorda que al S. XI, quan Tortosa era ciutat mora, governava un gran sultan de molt alt llinatge, la fal.lera pels dolços del qual per tothom era coneguda.

Com que les postres que guarnien sa taula no el satisfeien, convocà tots el pastissers del seu regne i un cop reunits va prometre la magnífica recompensa de desposar-li amb la seva filla a aquell qui fes un pastís digne de sa majestat.

I vet aquí que un bon dia, amb cabell d’àngel, licors, mel… donant-li forma de mitjà lluna i glassat d’estels, un dels artessans elaborà un pastís com no se n’havia vist mai cap més bó.

Des d’aquell moment el pastisset es va estendre a viva veu convertint-se en el rei dels pastissos de les Terres de l’Ebre.

Vins del Priorat

Vins i Olis

Les comarques veïnes del Priorat i la Terra Alta ens ofereixen els seus olis i vins amb denominació d’origen que fan les delícies dels amants de l’enoturisme.

I a més la mistel·la de Batea, l’aiguardent de Prat de Compte, el licor d’arrós del Delta i de taronja de Xerta

Olis amb D.O.

Les denominacions d’origen Siurana i Terra Alta ofereixen olis extra verges de diferents varietats on predomina l’arbequina, empeltre, morruda, sevillenca i farga amb graduacions que no superen el 0,5º. L’elixir de la vida!

A Miravet tenim l’excel·lent oli extra verge d’arbequina Les Àrgoles, a la venda en la meva agrobotiga Lo Racó del Temple.

Vins amb D.O.

Vins D.O.Q. Priorat i D.O. Montsant i Terra Alta
La comarca del Priorat compta amb dos denominacions d’origen, la DO Qualificada Priorat (9 municipis) i la DO Montsant (14 municipis restants), on ja és tradicional el conreu de la vinya sobre marges escarpats, terrasses de pedra licorella d’escassa fertilitat i cultiu molt difícil.

L’altra zona de producció és la comarca de la Terra Alta, amb excel.lents vins DO on predominen els vins blancs amb un gran cos.

Les diferències clau es deuen a la orografia del terreny, les característiques de cada sol i el clima propi de cada zona. Les vinyes estan plantades en una gran diversitat de sòls i a diferents altituds, que van des dels 200 als 700 metres sobre el nivell del mar.

Restaurants recomanats

Restaurant Moli de Xim (Miravet)

Molí de Xim
Miravet

Obert al migdia de dimarts a diumenge i només les nits del divendres i dissabte.
La Cinta té una ma excel·lent per la cuina casolana amb un bon menú i carta variada. Les clotxes les fa boníssimes com tot el que prepara.
 977 407 758
Sota de Copes (restaurant)

Sota de copes
Móra d’Ebre

Obert les nits de dimarts a diumenge.
Un lloc especial on fer un àpat a la nit en un local amb personalitat pròpia i música agradable per una velada tranquil·la i íntima. El Lluís i la Joana son persones amb sensibilitat per l’art i la cultura.
 608 135 850
Restaurant Catedral del Vi

Catedral del Vi
Pinell de Brai

Obert tots els dies al migdia.
Un luxe de restaurant dins el monument modernista de la Catedral del Vi (Ruta de les 3 Ces) amb un gran chef darrere, Fran López del Torreó de l’Índia, i una carta i menús de nivel a uns preus moderats.
 977 426 290
Hotel Restaurant Pepo (Benifallet)

Restaurant Pepo
Benifallet

Obert tots els dies excepte dilluns.
Restaurant familiar i un ambient acollidor. Un dels millors de la zona. Tenen uns menús exquisids i carta variada a més de brasseria a bon preu. Els dijous fan la una paella per llepar-se els dits.
 977 462 200
Emoturismo (turismo emocional)

Cada viatge és una experiència emocional,
una aventura cap a la felicitat.