“Una invitació a somiar
on el riu es troba amb la roca
i el cel s’emmiralla a l’aigua
en un esclat de colors…”

Deixat enamorar per l’Ebre!


“Tot un descobriment el Palau de Miravet, un allotjament romàntic davant mateix del riu amb una bona colecció de pintures de Joaquim Mir. I les habitacions autèntiques i confortables amb unes vistes increibles de l’Ebre. Sens dubte una experiència molt recomanable.”
– Begonya & Amador –

 

“Gràcies Aureli per obrir-nos les portes del Palau i oferir-nos la posibilitat de gaudir d’aquest allotjament tan especial ple d’art i d’aquest riu tan majestuós que ben bé el teniem dins l’habitació. Però sobretot per la teva acollida, la visita guiada i l’entusiasme que hi poses. Aixó no te preu.”
– Anna & Gabriel –
Palau de Miravet, centre d'art Joaquim Mir i casal d'hostes (allotjament turístic)

Centre d’art Joaquim Mir

El Palau de Miravet és l’edifici civil més emblemàtic del Cap de la Vila i ocupa un lloc privilegiat davant mateix el riu Ebre presidint l’entrada al poble vell.

L’obra original es remonta al segle XIV essent el palau i residència del comanador de l’Orde de l’Hospital i senyor del castell.

En 2008 un nou propietari i el seu equip posen en marxa el “Projecte Mir” amb la intenció de restaurar-ho i convertir-ho en centre d’art i allotjament casal d’hostes dedicat a la figura del pintor Joaquim Mir, qui residí i dedicà par de la seva obra a Miravet entre 1929 i 1930.

Des de 2016 está obert com centre d’acollida i residència per artistes i persones sensibles amb l’art i el paisatge.

Deixa’t inspirar per l’Ebre!

Casal d’hostes

El Palau de Miravet s’han condicionat com allotjament singular (habitatge d’us turístic) i està pensat per acollir a totes aquelles persones amants de l’art, la música i el paisatge.

La gestió corre a mans de l’Aureli Monge, fotògraf d’autor i artista local propietari de El Balcó de Miravet, un altre allotjament singular a la part alta del Cap de la Vila.

El Palau de Miravet disposa de dos habitacions, la del Comanador i la “Murabit”, a l’ala oest i un apartament complet, l’estança Mir, a l’ala est de la primera planta.

Totes les habitacions donen al riu Ebre amb balcons propis des d’on gaudir d’un espectacle únic i sorprenent.

Dorm al bressol de l’Ebre!

Miravet, pueblo pintoresco con encanto

Miravet pintoresc

El tipisme i la imatge pintoresca de Miravet ha atret la mirada d’artistes i visitants curiosos des de que el riu és navegable i l’home trepitja aquestes terres.

De fet els primers artistes en aprofitar-se dels recursos del lloc i del riu són els mateixos terrisaires que treballen amb l’aigua, la terra, l’aire i el foc.

Pintors com Joaquim Mir i Dalí arribaren a Miravet. Mir va quedar encisat pels colors vius de la roca i les dramàtiques formes del Cap de la Vila, amb el riu als peus plè de reflexes impressionistes, la paleta de verds dels boscos de ribera i els blaus i liles de les muntanyes.

Dalí es va interesar pel castell i la miranda que domina tot el paisatge de la Ribera d’Ebre fins el punt de volguer adquirir la propietat.

Fantasía de l’Ebre!