Festes i concerts a Miravet

Actes culturals

Festes, fires i curses a Miravet

Vicent Borras foto cursa cameta coixa Miravet 6b
Curses de Muntanya

CEM La Cameta Coixa

festa cirera 200
Fira Miravet

Fira de la terrissa miravetana

menu concerts i
Concerts i Exposicions

Al castell i l'Església Vella

festes populars a Miravet
Festes populars

Sant Domingo, festes majors...

Miravet es mou

Un lloc on viure la natura, l'art i la cultura

Miravet és sinònim de cultura, música i festa. Actes festius com concerts, exposicions, festes i fires al castell, a l'Església Vella, a la vora del riu, a la barca i fins i tot curses de muntanya!

El castell de Miravet és l’escenari predilecte per fer tot tipus d’actes culturals. A la capella romànica amb la seva acústica increïble, o als patis interiors, on es va representar ‘El Setge de Miravet‘ i el Mirarock. Un monument viu que és tot un referent cultural al territori.

Els concerts a l’Església Vella, un altre espai cultural que també s’aprofita per a fer exposicions, presentacions de llibres i actes diversos.

La plaça de l’Arenal i la vora del riu és un altre marc incomparable on fer actes festius oberts a l’aire lliure, entre ells la fira Miravet o les festes del poble al llarg de l’any i els tres tombs.

El pas de la barca és un altre espai singular i únic, on també s’han fet concerts, tast de vins i activitats festives.

I l’espai natural de l’Aligars-Serra Fulletera, la Covalta, les Mallades, la Talaia, Xesa, les Blores i l’entorn del castell és per on el CEM La Cameta Coixa organitza les curses de muntanya. Uns paisatges insòlits!

Art i Cultura

Miravet i la música…

Concerts i exposicions

La música, la pintura, la poesia, el teatre, el vi i la literatura es donen cita a Miravet.

Saboreja la festa

Artesania i tradició

Fira Miravet

La Fira Miravet es celebra el tercer dissabte de maig (cal consultar). Ofereix una mostra dels productes locals, cirera, oli, vi, terrissa… a la plaça de l’Arenal.

A la Fira Miravet els diferents tallers de terrissa locals exposen els seus treballs més distingits. Podeu llegir més a la pàgina dedicada a la terrissa de Miravet.

Reprodueix vídeo

Curses de muntanya

CEM LA CAMETA COIXA

La cursa de La Cameta Coixa l’organitza el Club Esportiu de Muntanya del mateix nom. Una associació de més de cent membres amants de la muntanya i el territori.

Des de 2013, cada any promouen activitats esportives i culturals a Miravet, com l’Astro Cameta o la Nocturneta, entre altres.

A la seva web i instagram van anunciant els actes, dates i tota la informació per apuntar-se i participar. No hi falteu!

Reprodueix el vídeo quant a Cursa de la Cameta Coixa de Miravet
Cursa de la Cameta Coixa de Miravet, foto de Vicent Borras
© Foto Vicent Borras
Cursa de muntanya de la Cameta Coixa de Miravet
© Foto Aureli
Cursa de la Cameta Coixa de Miravet, foto de Vicent Borras
© Foto Vicent Borras

Temps de festa

Costums i tradicions

Festes populars

Festes majors d'estiu

principis d'agost

Tradicionalment és la festa de Sant Domingo, en honor al patró del canterers i es celebrava a La Raval, però ara és una festa de tot el poble i es fan actes diversos com la presentació de les pubilles i hereus, balls d’envelat, baixada pel riu d’andròmines, festa a la piscina i el sopar de germanor a La Raval.

Festes majors de tardor

pont del Pilar (octubre)

Tradicionalment és la festa en honor a la Verge de Gràcia, patrona de Miravet. Es celebra la processó, missa i ofrena de flors a la Verge, balls d’envelat, concerts de música, sardinada popular, etc.

Els tres tombs

És una jornada de celebració, concentració i participació equestre que consisteixen el les cavalcades dels Tres Tombs. S’exhibeixen els cavalls, les montures, carros i atuells tradicionals al voltant de la plaça de l’Arenal.

Es tracta d’una festa molt vistosa per gaudir en família i amb amics.

Cada any es concreta una data diferent, pel que cal estar pendent.

No s’ha de confondre amb la festa de Sant Antoni, al gener.